Werken met paarden

Krachtfabriek 063Paarden leven in het hier en nu en kennen geen toekomst, verborgen agenda, of oordelen.

Paarden zijn puur en communiceren met emotie, gevoel. Ze spreken onze taal niet maar wel onze lichaamstaal. Paarden zijn kuddedieren en worden ook wel eens schrikdieren genoemd. Ze zijn heel erg alert op hun omgeving, ze zijn gevoelig voor ‘gevaar’ en daar zullen ze altijd voor waken, hun gevoelssprieten staan altijd aan!

Door deze eigenschappen is het machtig om dieren als paarden in te zetten als co-therapeut.

Dankzij mijn paard heb ik vaak in mijn eigen spiegel kunnen kijken waardoor ik veel leerzame momenten heb gekend.

Ik wil dit graag delen, door mensen bewust te maken van hun eigen gedrag, de gevolgen daarvan, positief of negatief en daarmee aan de slag te gaan. Hoe reageer ik op anderen? Wat is het effect van mijn lichaamshouding op anderen? Zijn bijvoorbeeld vragen waar je mee geconfronteerd kan worden en waarin je inzicht kan krijgen hoe en waar je in het leven staat. Paarden kunnen je dit feilloos vertellen.